Better bowl, better color in the chicken, but not so frankly done as the first, which I was aiming for.
I will not redo it, though, because I am going to eat it for lunch. Scroll down for the worse chicken.
This is the first try. Things went along gloriously until I got to the reflections in the metal bowl and then I lost control. Also, another wonky bowl. I have something to say about painting chickens, and it is this: basically, you have a corpse. And as such, the color is pretty gray and yellow (chicken fat) until the color starts to rise, and I assume this is from the flesh being exposed to the air. Anyway, it gets pinker, then moves to deep purple and brown. I have done enough chickens to know all the stages, some of which are better for painting than others.
This is the first try. Things went along gloriously until I got to the reflections in the metal bowl and then I lost control. Also, another wonky bowl. I have something to say about painting chickens, and it is this: basically, you have a corpse. And as such, the color is pretty gray and yellow (chicken fat) until the color starts to rise, and I assume this is from the flesh being exposed to the air. Anyway, it gets pinker, then moves to deep purple and brown. I have done enough chickens to know all the stages, some of which are better for painting than others.
When I stood back and looked at this one, I put it aside to see if I could do a better one.
Hi Jean,
ReplyDeleteJe pense qu'entre les poivrons, les tomates et le poulet, un poulet basquaise s'impose vraiment... ainsi un excellent exercice aussi pour toi en ce qui concerne la sauce... et l'accompagnement de riz peut-être ?
En tout les cas j'aime jean.
Someday I want to write a cookbook and have you do an original oil for each recipe. What do you think? Are you up for it?
ReplyDeleteOh yes, throw me in that briar patch!
ReplyDeleteVous avez raison Martine, je suis obsédé par la nourriture.
ReplyDeleteHi Jean,
ReplyDeleteJ'aime ce que vous faite. Sachez que j'adore cuisiner en plus de peindre. Je pense que c'est complémentaire. J'aime tant qu'il y a 3 ans seulement et je tairai mon âge, j'ai pris la décision de passer l'examen de chef cuisinier. Je l'ai réussi! J'ai eu la chance ainsi de vivre cette passion au sein d'illustres restaurants français et suisse. Cependant je n'en ai pas fait ma profession.
Lors de la réalisation de plats pour me souvenir des ingrédients je dessinais plutôt que d'utiliser les mots... Je continue toujours à faire ça!
Grosses bises.
Chère Martine,
ReplyDeleteVous êtes très courageux pour faire ça! Je pense aussi la peinture est un art sensuel, est comme la cuisine.
Les peintres savent pas toujours comment bien manger et prendre plaisir à les petits comme les grandes choses. Nous sommes chanceux d'avoir cette inclination, vous ne pensez pas? En plus de la chance, je pense que vous avez le courage de poursuivre un autre cours (qui se soucie de l'âge!) Et vous ne savez jamais comment vous allez utiliser ces nouvelles compétences dans votre vie.